Hoppa till innehållet
Fixwell HockeyFixwell Hockey
Hur lagar man en hockeyklubba i komposit?

Hur lagar man en hockeyklubba i komposit?

 

how to repair a broken composite hockey stick fixwell hockey

 

HANDLA LAGADE KLUBBOR

Nedan finns en detaljerad förklaring hur vi lagar hockeyklubbor:

Kompositskaft

Det första du behöver vet är att hockeyklubbor gjorda av komposit är tillverkade av flera lager av vävda fiber. Oftast rör det sig om kolfiber och glasfiber som sedan dränks i ett speciellt harts (lim) och skickas in i en ugn. Efter klubborna bakats färdigt så tas formen ut och bladet sätts in (billigare klubbmodeller) i skaftet som är ihåligt.

Eftersom klubban är ihålig så innebär det att vår lagning blir ett med klubban och det knappast märks någon skillnad. Sedan kyls klubborna ned, färgas och lackas i olika variationer.

Lagning av blad

Detta är något vi ständigt håller på och försöker förbättra för att kunna leverera en trygg och hållbar laging för dig. Förhoppningsvis inom en snart framtid. Håll utkik.

Lagningsprocess

Vi har tagit fram en speciell lagningsmetod med namnet ProFlex som gör att lagninigen blir ihålig och som smälter samman båda klubbdelarna så att klubban blir som ett igen. ProFlex gör så att en lagad klubba i princip känns som en sprillans ny klubba.

Det finns flera andra olika alternativ hur man lagar en hockeyklubba, men vi har kommit fram till att denna metod vi använder oss av är bäst och hållbarast då den tillför minst ökad vikt och man känner minst skillnad, om man gör på rätt sätt. Se bild nedan som jämför vår lagning med andras metoder.

Kan du gissa vilken som tillhör oss?

*Bild kommer*

 1 - Kapa det som är skadat

 

fix uneven edges hockey stick fixwell hockey

 

2 - Slipa och matta ned insidan

 <bild saknas>

 

3 - Ett specialbeställt tvåkomponentslim blandas ihop väldigt noggrannt och appliceras på ett kolfibermaterial som sedan skall placeras på insidan av klubban för att sedan smälta ihop de två klubbdelarna.

hockey stick ready for repair clamp fixwell hockey

4 - Vi klär in klubborna i något form av skydd för att inget lim skall spillas och förstöra klubban. Klubbdelarna rätas sedan upp med hjälp av mindre hockeyklubbsbitar och tving som stöd för att klubban skall hållas rak medans limmet härdar.

5 - Klubban ligger i samma ställning i ca 24h innan den kan tas bort och ställas in i ett rumkontrollerat rum där den gärna skall stå i ytterligare 1-7 dagar för maximal härdning och maximal hållbarhet.

6 - Efter härdning så genomför vi flextest för att se till att lagningen håller innan vi lägger ut den för försäljning. Under flextest så ska klubban gärna "knäckas till" där det låter som att klubban skall gå av, men det är ingen fara, det är bara överflödigt lim som låter. När vi är färdiga så låter inte klubban mer.

refurbished hockey stick flex test fixwell hockey

7 - Klubban är nu lagad till fullo och är redo att användas.

ProFlex gör så att lagningen förblir ihålig så att flex, kick-point och helhetsfunktionen på klubban bevaras som om den vore ny.

-

Vi tror på vår produkt samtidigt som vi vet hur viktigt det är att tänka på miljön genom återanvändning av material som inte går att bryta ned.

Samtidigt som vi bidrar till en bättre miljö så har vi möjligheten att erbjuda topmodells-hockeyklubbor upp till 70% av marknadspris till dig som spelar ungdoms och juniorhockey, är hockeyförälder, korp eller veteranspelare och även dig som spelar på en semi-professionell nivå.

Det går även bra att lämna in din egna klubba om du vill få den lagad.

-

Vi har lagat hundratals hockeyklubbor och vi står bakom vår lagning med en 30 dagars garanti!

Gör dig själv en tjänst genom att köpa en lagad klubba och investera resten av pengarna i dig själv i form av personlig träning, camper eller cuper för att ta dig till nästa nivå.

HANDLA LAGADE KLUBBOR

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras..

Vagn 0

Din varukorg är för närvarande tom.

Börja shoppa