Hoppa till innehållet
Fixwell HockeyFixwell Hockey
Vad är skillnaden på en dyr och en billig hockeyklubba?

Vad är skillnaden på en dyr och en billig hockeyklubba?

Om du aldrig provat en topmodellsklubba så kanske du inte vet vad jag pratar om, men då kan du också lära dig något nytt!

Men du som har testat en topmodellsklubba vet att det inte finns någon återvändo att gå tillbaka till lägre och billigare modeller av hockeyklubbor.

Men varför? Varför är skillnaden så stor? Jo, det ska jag berätta för dig.

Varje klubbtillverkare (CCM, Bauer, Warrior, True som är störst just nu) släpper en ny modell ungefär varje eller vartannat år. I varje "modellfamilj" så finns klubban i olika prisklasser. Här har vi en snabb & enkel genomgång:

 

warrior alpha hockey stick fixwell hockey senior intermediate junior

Dyra klubbor (topmodellsklubbor, proffsklubbor från 2500 - 4000 kr)

Högkvalitativt kolfiber/kompositmaterial som är specialtillverkat för att maximera prestanda och din känsla för hockeyklubban. Det är en one-piece, dvs att skaftet och bladet sitter ihop, och inte är två-delad klubba. Bladet har låg vikt för att maximera din känsla med pucken och för att leverera hårda och rappa skott.

Erfarna spelare kan få ut lite mer av en topmodellsklubba, men alla känner skillnad.

Alla professionella ishockeyspelare använder sig av dessa topmodellsklubbor, eller så kallade pro stock klubbor eller custom made klubbor, och är ofta specialtillverkade till varje spelare inviduellt. Alla har olika stil och gillar olika saker när det kommer till sin hockeyklubba.

 

ccm ribcor trigger hockey stick fixwell hockey senior intermediate junior

Billiga klubbor (de flesta enklare modeller från 400 - 800 kr)

Billigare klubbor är gjorda med en mer blandad kompott kompositmaterial och samtidigt en sämre kvalité på råvarorna. Med detta så blir även klubban mycket tyngre.

Dessa enklare modeller är också en two-piece, eller en så kallad två-delad klubba, som oftast bara är en vanlig mid-kick med mindre känsla och lite rapp i skotten. Dem billiga modellerna är dock lite mer hållbarare eftersom det används fler lager komposit och mer lim vid tillverkning.

 

ccm sticks different colors and models fixwell hockey

Allt däremellan (800-2000 kr)

Det kan variera mellan 3-5 olika modeller i en "modellfamilj" (exempelvis Vapor, Alpha, Trigger, Jetspeed, etc). Prestandan och känslan i klubban ökar med priset samtidigt som hållbarheten och vikten minskar.

Det är i denna kategori som de flesta handlar sina klubbor.

Dem är också oftast en så kallad two-piece eller tvådelad klubba som medför lite mindre rapp i skotten och kan snabbt minska "pop" i skotten.

 

Nu, allt du behöver veta inför ditt val:

  • Du kommer att få ut mer av en topmodellsklubba, oavsett din nivå.

Folk skyller ofta på att dem bara spelar någon gång ibland för att det är kul eller att man inte är tillräckligt bra nog att spela med en dyrare klubba.

Bara för att man kanske anser att man är en dålig bilförare så vill väl alla endå ha möjligheten att köra en dyr och lyxig bil?

Även om du bara spelar en gång i veckan med dina polare så finns det nog ändå ett driv och en vinnarskalle i dig som tävlar som om det vore VM.

Varför inte då ge dig själv chansen att få ut det mesta utav det? Bättre känsla, bättre passningar, bättre skott. Större chans att växa.

 

  • Du förstår troligtvis inte vad jag pratar om innan du har testat en topmodellsklubba. Du kommer aldrig kunna gå tillbaka till en billigare modell efter det.
  • Profesionella spelare kommer säkert att få ut lite mer av en topmodellsklubba, men även större chans att gå sönder. Samtidigt så är det viktigt att förstå att det finns ingen garanti hur länge klubban kommer att hålla, oavsett vilken nivå du spelar på.
  • Skillnaden på den ökade prestandan och känslan i varje ny klubba som släpps varje år är minimal.

  • Topmodellsklubborna är oftast väldigt lika och bara några få känner någon skillnad på den senaste modellen och förgående årsmodell.

 

De absolut bästa klubborna är topmodells-komposithockeyklubbor.

Dem är så bra att vi säljer lagade topmodellsklubbor för upp till 70% av marknadspriset!

För kunderna som aldrig har provat på en topmodellsklubba innan, så brukar vår bli den bästa klubban dem någonsin haft.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras..

Vagn 0

Din varukorg är för närvarande tom.

Börja shoppa